Jarrebees

Hier volgt het recept voor dé confituur der confituren : puur natuur aardbei.  Enfin, het is te zeggen, dit wordt geen “confituur”, maar een “vruchtenboter”, een fijne vruchtenpasta dus.

Wat smijten we in ons winkelmandje :

1 kg aardbeien (grote of kleintjes, dat maakt niet uit)

500 gram geleisuiker (Candico 2:1 of Dr Oetker 2:1)

sap van 1 citroen

Was de aardbeien en ontdoe ze van groen (en hou u vooral niet in om er af en toe eentje in uw mond te steken …).  NIET ANDERSOM want aardbeien zijn minisponzen en als u er eerst een stukje afsnijdt en pas dan wast worden ze letterlijk waterachtig!  Zijn het grote bezen, snij ze dan in twee of vier stukjes, de kleine (confituur)aardbeitjes mogen zo de pot in.

Mix de aardbeien fijn met een staafmixer of draai ze lekker ouderwets door een vruchtenzeef.

Voeg de suiker en het citroensap toe en breng aan de kook.  Van zodra het geborrel niet meer kan weggeroerd worden begint de tijd te lopen : na 3 minuten stevig koken (opletten voor overkoken !) is de confituur klaar.

Giet in zuivere bokaaltjes, draai het deksel erop en zet het potje op zijn kop.

Na een kwartiertje terug omdraaien en volledig laten afkoelen.

Vooraleer te gebruiken zet ik mijn potje altijd in de koelkast : dit bevordert het geleerproces en de bewaartijd en “of course” is die koele confituur op een vers boke gewoonweg superheerlijk !

Smakelijk !

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Vruchtenboter en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s