Vruchtenboter van banaan en sinaasappel

Om de theorie ook een beetje in praktijk te brengen geef ik hier om te beginnen een erg simpel receptje dat een zeer lekkere zachte vruchtenboter geeft. 

Eentje dat een beetje het eerste zonnetje op ons bord brengt !  Nu de lente nog niet veel goesting heeft, kunnen wat extra vitamientjes ons deugd doen, niet ?

En … het is het smeersel waarmee mijn confituuravontuur begonnen is !  Er lagen nog wat bananen en appelsienen in de mand die al een beetje te lang lagen te wachten op consumptie en aangezien het hele gezin graag “fruitpap” lust … the rest is history !

Het is een fijne vruchtenboter met een zachtzoetzure smaak, niet te uitgesproken, die je voor vanalles kan gebruiken : op een warme toast met een beetje boter, op een sneetje cake, op een pannekoekje, …

Wat smijten we in ons karretje : banaan (500 g, gewogen zonder schil, in schijfjes gesneden), sinaasappels (sap dus, 400 ml),  1 grote citroen (uitgeperst), 2 zakjes vanillesuiker, 500 gram Candico geleisuiker 2:1

Banaan, sinaasappelsap en citroensap samen in een ruime kookpot doen.  Mixen tot alles zeer fijn is.  Suikers bijvoegen en 10 minuutjes laten rusten tot de suiker volledig opgelost is.  Aan de kook brengen en van zodra je door te roeren de kookbubbels niet meer kan doen verdwijnen begin je 3 minuten af te tellen.  De hete brij in zuivere potjes doen (ik laat de mijne 15 minuten in een oven van 100°C steriliseren), deksel erop en potje ondersteboven zetten.  Na 15 minuten de potjes omdraaien.  Als je na een tijd de dekseltjes hoort “klikken” weet je dat ze volledig luchtdicht zijn.

Heb je het graag zoeter dan doe je er in verhouding meer banaan dan sinaasappelsap in (bv. 700 gram banaan en 200 ml sinaasappelsap), of omgedraaid natuurlijk hé.

Het citroensap doe ik erbij om het geheel wat “frisser” te maken, je proeft de citroen niet echt, maar het maakt de gehele smaak wat minder vlak.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Vruchtenboter en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s